JoJo Siwa

Kim jest JoJo Siwa?

Prawdziwe imię Jojo to Joelle Joanie Siwa, a urodziła się 19 maja 2003 roku. Jest amerykańską piosenkarką, tancerką, aktorką i YouTube osobowość. Jojo i jej matka Jessalynn Siwa pojawiły się w dwóch sezonach w Dance Moms. Jojo słynie również ze swoich singli „Dziecko w sklepie ze słodyczami” i „Boomerang”. Jojo codziennie publikuje na niej posty YouTube kanał „Its JoJo Siwa” o jej codziennym życiu. Była jedną z 100 najbardziej wpływowych osób na świecie na corocznej liście Time's w 2020 roku.

Życie osobiste JoJo

JoJo zaczął spotykać się z TikTok gwiazda Marka Bontempo w 2020 roku. Ich związek rozpoczął się w sierpniu i ostatecznie zakończył w listopadzie.  

W styczniu 2021 Siwa wyszła w ramach LGBTQ + społeczność. JoJo dodała, że ​​nie chce etykietować swojej seksualności, a właściwie nie zna odpowiedzi. 

JoJo Siwa publicznie ujawniła, że ​​jest w związku ze swoją najlepszą przyjaciółką, Kylie Preww luty 2021. Później stwierdziła: „Technicznie powiedziałbym, że jestem panseksualny, ponieważ zawsze tak byłem, całe moje życie jest takie, że mój człowiek jest moim człowiekiem”. W tym samym wywiadzie Siwa wspomniała, że ​​używa również terminów „wesoły” i „queer”.

Kontrowersje JoJo Siwa

JoJo wypuściła zestaw do makijażu w pewnym momencie swojej kariery. Ten zestaw kosmetyczny okazał się być spleciony Azbest i wycofane z rynku. JoJo Siwa publicznie przeprosił za ten incydent.

dababy, słynna piosenkarka, wydała piosenkę o nazwie „Beatbox” 19 marca 2021. Ta piosenka zyskała ponad 4 milionów wyświetleń. Fanom oczywiście się to podobało, ale był problem z jedną z jego linii, „N * gga, ty a * tch, JoJo Siwa (B * tch)”. JoJo nigdy nie podzieliła się swoją opinią na temat tego incydentu, ale James Charles jej nie miał. Publicznie zawołał Dababy na Twitterze „Czy ktoś może wyjaśnić, dlaczego Dababy obraża JoJo Siwę, kiedy jest 10 razy bogatsza, 12 lat młodsza i 2 cale wyższa od niego”. Dababy natychmiast odpowiedział, aby wyjaśnić nieporozumienie „@itsjojosiwa, moja 3-letnia księżniczka jest twoją fanką numer jeden. Kupiłem jej każdy produkt, który masz. Myśli, że jest tobą. Nie daj się zwieść, że kiedykolwiek miałem z tobą problem. Moja gra słów po prostu przeszła im przez głowy. Cała miłość z mojej strony, koteczku. Świeć dalej!" Jak się okazało, wcale nie miało to na celu odrzucenia JoJo. DaBaby używa swojego imienia w grze słów, by nazwać swoich wrogów słabymi. „Siwa” to homofon „zobacz dlaczego”. Prawdziwe imię Dababy to Jonathan Kirk i wiecie co? Jego pseudonim był również JoJo, gdy był młody. Oznacza to, że wiersz można odczytać jako „Jonathan, zobacz dlaczego”. 

JoJo Siwa nigdy publicznie nie wyraziła swoich przemyśleń na temat tego incydentu ani nie odpowiedziała na tweet Dababy.

Ile zarabia JoJo Siwa? Wartość netto!

Szacuje się, że wartość netto JoJo się skończyła $ 20,000,000 od 2021 r.

Ona jest całkiem sławna YouTube gwiazda, ale ona YouTube zarobki są dalekie od jej podstawowego źródła dochodu. 

JoJo posiada swoją linię kokardek do włosów z brytyjską siecią mody Claire's i różnymi dekoracjami domowymi, akcesoriami kosmetycznymi. Ma nawet całość linia lalek dedykowany jej we współpracy z amerykańskim sklepem JC Penney.

JoJo miała kilka występów telewizyjnych w swojej karierze, a nawet pojawiła się w grze. JoJo Siwa podpisał kontrakt z Nickelodeon, aby wystąpić w filmie o nazwie Wypaplać! oraz serial telewizyjny Lip Sync Battle Shorties. Jest także grywalną postacią w grze wyścigowej Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix.

Jest również znana z wielu piosenek, które stworzyła. JoJo wyruszyła w trasę DREAM Tour we współpracy z Nickelodeon, aby wystąpić na koncercie na żywo przed jej fanami.

Media społecznościowe JoJo

  • jegojojosiwa TikTok Obserwuje: 37,000,000
  • jegojojosiwa Instagram Obserwuje: 11,000,000
  • JoJo Siwa! Obserwujący na Twitterze: 618,200
  • Jego JoJo Siwa YouTube Subskrybenci: 12,300,000
  • ItsJoJoSiwaGames Twitch Obserwuje: 15,400

Single JoJo

  • JoJo nagrany "Bumerang" w 2016 roku i został nagrodzony przez Amerykańskie Stowarzyszenie Przemysłu Nagraniowego z 2×Certyfikaty Platynowe.
  • JoJo nagrał „Dziecko w sklepie ze słodyczami” i „Trzymaj dramat” w 2017 roku. Oba zostały nagrodzone przez Amerykańskie Stowarzyszenie Przemysłu Nagraniowego z Złoty certyfikat.
  • JoJo nagrany „Każda dziewczyna jest super dziewczyną”, „Wysokie buty”, „Tylko staje się lepszy” w 2018 roku. Ten ostatni jest częścią MARZENIE. Album muzyczny Muzyka.
  • JoJo nagrany „Kup!” w 2019 roku w ramach Świętować Album muzyczny.
  • JoJo nagrany "Bez przerwy" w 2020 roku.

Albumy JoJo

  • Album SEN. Muzyka została wydana 16 listopada 2018 roku przez Viacom International. Format: Pobieranie cyfrowe, przesyłanie strumieniowe i umieszczanie 22 w najlepiej sprzedającym się albumie muzycznym US Kid.
  • Album Świętuj została wydana 12 kwietnia 2019 roku przez Viacom International. Format: Pobieranie cyfrowe, przesyłanie strumieniowe i umieszczanie 12 w najlepiej sprzedającym się albumie muzycznym US Kid.
  • Rockin' świąteczny album JoJo została wydana 13 listopada 2020 roku przez Viacom International. Format: Pobieranie cyfrowe, przesyłanie strumieniowe i umieszczanie 17 w najlepiej sprzedającym się albumie muzycznym US Kid.

Bibliografia JoJo

  • Przewodnik JoJo po słodkim życiu 2017: #PeaceOutHaterz
  • 2018 Rzeczy, które kocham: Pełna książka o przyjaźni
  • 2018 JoJo Loves BowBow: dzień z życia najsłodszego psa na świecie
  • Przewodnik JoJo 2018 dotyczący tworzenia własnej zabawy: #DoItYourself
  • 2018 JoJo i BowBow wkraczają na scenę
  • 2019 JoJo i BowBow: Cukierkowe pocałunki
  • 2019 JoJo i BowBow: elegancki konkurs szczeniąt
  • 2020 Jingle Bows i Jemioła (Jojo i Bowbow Super Special)
  • 2020 Wielkie ciasto na plażę
  • 2021 Spring Break Double Take (Księga Jojo i Bowbow #8)

Nagrody i nominacje JoJo

  • Jojo Siwa wygrał in 2017 nagroda za Nickelodeon Kids' Choice Awards w kategorii Ulubiony artysta muzyki wirusowej.
  • Jojo Siwa wygrał in 2018 nagroda za Nickelodeon Kids' Choice Awards w kategorii Ulubiony musical YouTube Twórca.
  • Nick Cannon i JoJo Siwa (Lip Sync Battle Shorties) byli mianowany in 2019 za Nickelodeon Kids' Choice Awards w kategorii Ulubiony prezenter telewizyjny.
  • Jojo Siwa wygrał in 2019 nagroda za Nickelodeon Kids' Choice Awards w kategorii Ulubiona gwiazda muzyki społecznościowej.
  • Jojo Siwa wygrał in 2020 nagroda za Nickelodeon Kids' Choice Awards w kategorii Ulubiona gwiazda muzyki społecznościowej.

Interesujące fakty o Jojo Siwa

  • JoJo nienawidzi, gdy ludzie jedzą z otwartymi ustami.
  • JoJo uczy się w domu.
  • Najgorszym nawykiem JoJo jest obgryzanie paznokci.
  • JoJo ma dwie EPki: DREAM: The Music i Celebrate.
  • Ulubionym jedzeniem JoJo jest pizza.
  • JoJo zagrała w serialu „The Masked Singer”, a ona była T.Rexem.
  • JoJo ma lalkę, która śpiewa „Boomerang”. Niestety można go kupić tylko w Ameryce.
  • Oficjalnie wyszła 22 stycznia 2021 roku z etykietą geja. Powiedziała jednak, że najdokładniejszym terminem byłby panseksualny, chociaż wciąż się zastanawia. 
  • Wcześniej wspomniała o swojej seksualności 20 stycznia 2021 r. TikTok. Nie ujawniła, kim jest jej dziewczyna, z wyjątkiem tego, że ma na imię Kylie.
  • JoJo powiedziała, że ​​ona i Kim Kardashian rozmawiają regularnie po tym, jak dowiedziała się, że najstarsza córka Kim, North, jest wielkim fanem.
  • JoJo wystąpił w odcinku Keeping Up With The Kardashians w sezonie 17, w którym North spotyka JoJo i nagrywa razem wideo. Od tamtej pory North pojawiła się w kilku filmach ze swoim bohaterem.
  • JoJo kupiła dla siebie i swojej rodziny mieszkanie o wartości 3.5 miliona dolarów na przedmieściach Los Angeles Tarzana w lutym 2020 roku.
  • JoJo po raz pierwszy pojawił się w telewizji jako dziecko w reklamie podłóg, wszystkich rzeczy.
  • Jej znakiem zodiaku jest Byk.
  • W 2017 roku JoJo ujawniła, że ​​uczęszcza na lekcje tańca, mimo że już nie tańczy.
  • Większość jej łuków jest ręcznie robiona przez Jessalynn, a ona posiada ponad 600 łuków.
  • Urodziny brata JoJo to dzień po jej urodzinach. Jej brat jest trzy lata starszy od JoJo.
  • Ma własne kolekcje we współpracy z różnymi sieciami Target, Tilt Dancewear, Walmart i Claire's. 
  • JoJo chciałby zostać oszukany na Kids' Choice Awards.
  • Jej ulubionym stylem tańca jest jazz.
  • W marcu 2016 roku stwierdziła, że ​​jej ulubionym solo, jakie kiedykolwiek zagrała w serialu, było I'll Show You the Dark Side.[11]
  • W 2016 roku JoJo wystąpił gościnnie w programie The Thundermans on Nickelodeon.
  • W 2016 roku wystąpiła gościnnie w programie Bizaardvark na Disney Channel.
  • W 2017 roku współprowadziła program Lip Sync Battle Shorties z Nickiem Cannonem na Nickelodeon.
  • Przyznała, że ​​oglądała Dance Moms od pierwszego sezonu, zanim w końcu w nich wystąpiła.
  • JoJo kocha Starbucks. Jej ulubionym napojem jest francuska waniliowa latte, bardzo jagodowy odświeżacz z hibiskusa i lemoniada z marakui z dwiema pompkami malin.
  • JoJo i Jess gościli zagranicznego studenta z Korei.
  • Wie, jak mówić po koreańsku.
  • Jej naturalny kolor to brąz. Jessalyn, mama JoJo, przyznała podczas odcinka AUDC, że rozjaśniała włosy JoJo od najmłodszych lat.
  • Współzawodnicy AUDC nazywali JoJo i jej mamą „Cyrk Jessalyn i JoJo”. To była sztuka w programie Disney Channel skierowana do dzieci w wieku przedszkolnym.
  • Abby przyznała, że ​​to pomysł producenta, aby wprowadzić JoJo niż jej własny.
  • Jej ulubioną rzeczą w byciu w Dance Moms jest to, że podróżowała i pracowała z nowymi ludźmi.
  • JoJo miała swoje pierwsze solo, gdy miała dwa lata.
  • Wcześniej rywalizowała z trzema różnymi studiami. Konkurowała z SYNERGY tech Jazz w 2008 roku, CPD Intermix Dance Co w 2011 roku. Na początku 2013 roku JoJo rywalizował o True Dance & Co., studio należące do innego członka obsady AUDC, Shari.
  • Jojo miał wadę wymowy. To było bardziej widoczne, gdy była młodsza, ale czasami można to usłyszeć.
  • Jej hitowy singiel to „Boomerang”, który ma prawie miliard wyświetleń YouTube!
  • JoJo koncertowało w Wielkiej Brytanii, Australii i Wielkiej Brytanii w 2019 roku.
  • Zagrała w The Masked Singer w 2020 roku.
  • JoJo była dopiero w szóstej klasie, kiedy dołączyła do zespołu ALDC Junior Elite Competition Team w sezonie 6 Dance Moms.
  • JoJo stanął po stronie Abby Lee Miller w 2020 roku, po tym, jak Brook Hyland opublikował TikTok pokazując, że ma rekomendację kumpla Facebook dla Abby.
  • Dziewczyny wyśmiewały się z linii włosów JoJo.
  • Dzieli swoje urodziny z Willem Simmonsem.
  • JoJo jest trzecią blondynką tancerką OG w ALDC Elite Competition Team.
  • W 2020 roku JoJo i Mackenzie bronili Gianny po tym, jak była mama tańca, Christi Lukasiak, powiedziała w rozmowie na żywo z zoomem, że Gianna nie była przyjazna i że Gia była jak Abby.